Bästa kakan!

Favoritkaka

 

Jag älskar att baka!

Eller… jag älskar att äta goda bakverk!

Och när jag ska baka ska det helst gå fort och inte resultera i så mycket disk. Självklart ska det vara gott också. Denna kaka uppfyller alla mina kriterier. Den går att slänga ihop på ett kick, allt blandas i kastrullen och den är fantastiskt god. Dessutom går den att variera i det oändliga. Jag har testat äpple (med socker och lite kanel), rabarber och med röda vinbär.

Ingredienser
75 g smör
2 ägg
2,5 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2,5 dl vetemjöl
Bär eller frukt (+ lite extra socker)
Gör så här
Smält smöret i en kastrull. Låt svalna något. Rör sedan ner ägg, socker och vaniljsocker i kastrullen och blanda sist i mjölet. Smöra och bröa en springform, eller täck den ännu hellre med bakplåtspapper (då behöver du inte ens diska formen efteråt). Häll i smeten och lägg till sist i bären/frukten blandade med lite socker. Grädda i ugnen i 200 grader i ca 25 minuter. Ta ut kakan innan den är helt klar i mitten (den ska vara som kladdkaka i konsistensen, om den inte fått färg kan du höja temperaturen de sista minuterna). Nybakad är den väldigt god med vaniljglass. Men den är lika god dagen därpå eller till och med efter en tid i frysen.
Receptet kommer ursprungligen från Lilla.u. Tack!
  


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.